Wedstrijdreglement

Algemeen 

De Tuincentrum Borghuis Run Bike Run Deurningen bestaat uit 7,4 kilometer hardlopen, 31 kilometer fietsen en nogmaals 3,7 kilometer hardlopen. De wedstrijd behoort niet tot de officiële NTB wedstrijden. Ze wordt gehouden volgens de KNAU richtlijnen. De individuele deelnemers starten om 14 uur en de duo's om 14.45 uur. De tijdslimiet is gesteld op 2 uur en 30 minuten na de starttijd. Om de veiligheid zo veel mogelijk te waarborgen gelden de volgende regels.

Loop en fietsregels

 1. De tijdsregistratiesensor: de tijdsregistratiesensor dient u te dragen om uw enkel. De chip dient op een hoogte tot max. 75 cm boven de grond te worden gedragen.
 2. Afwijken van de aangewezen route is niet toegestaan. U wordt hierop gecontroleerd.
 3. Dragen van rugnummers: bij het lopen dient u uw startnummer op de buik te dragen en bij het fietsen op de rug. De door de organisatie verstrekte startnummers dienen volledig zichtbaar te worden gedragen. Bij niet volledig zichtbaar zijn van het nummer (verkleind of verknipt) volgt diskwalificatie.
 4. Het dragen van een helm: met gesloten kinband is tijdens de wedstrijd verplicht.
 5. Stayeren is niet verboden.
 6. Ligsturen/tri-bars worden afgeraden ivm de veiligheid.
 7. Het aan u verstrekte fietsnummer moet goed zichtbaar op de fiets zijn aangebracht.
 8. Fietsen in het parc fermé is streng verboden.
 9. Wissel van teams: de wissel bij de teams gebeurt door middel van het overdragen van de tijdregistratiechip onder toeziend oog van de jury.
 10. Bij terugtrekking uit de wedstrijd de wedstrijdleiding op de hoogte te stellen bij start/finish.
 11. Voorwaarden terugbetaling inschrijfgeld bij afmelding: Het inschrijfgeld wordt alleen terugbetaald bij afmelding vóór 11 juni 2017 via e-mail aan; Info@runbikerundeurningen.nl
 12. De wedstrijdleiding heeft het recht een deelnemer op medische gronden uit te sluiten van verdere deelname
 13. Over niet in dit reglement genoemde zaken beslist de jury.


Parkeren
U kunt uw auto parkeren op de parkeerplaats bij Tuincentrum Borghuis. In het dorp zelf is slechts beperkte parkeergelegenheid. Vanaf Tuincentrum Borghuis is het slechts 250 meter lopen naar de kleedruimte en start/finish locatie, wedstrijdnummers/chips kunt u afhalen bij café Pelle's.

Kleedgelegenheid
U heeft de mogelijkheid gebruik te maken van de kleedgelegenheid en douches bij de sporthal aan de Kerkweg in Deurningen. Deze is open van 13.30 - 14.45 uur. En van 15.30 uur tot 17.30 uur. Let wel er is toezicht maar u bent zelf verantwoordelijk voor uw eigendommen. Laat dus geen waardevolle spullen achter.

Het inleveren van de fiets
De fiets kan geplaatst worden in het Parc Fermee van 13.00 uur tot 13.45 uur.

Medische begeleiding
Er is EHBO aanwezig bij start en finish, halverwege het loopparcours en in het parc fermé.

Aansprakelijkheid
Iedere deelnemer doet mee aan de Run Bike Run op eigen risico en verantwoording. De organisatie aanvaardt ten opzichte van de deelnemers geen enkele aansprakelijkheid, van welke aard dan ook. De verzekering is een zaak van de deelnemers zelf. Bij onverhoopte afgelasting vind geen restitutie plaats. Tevens vragen wij u om de straten in- en om Deurningen niet te bekladden.